Markus Silvola 

Markus on lopettanut kouluttamisen ja läheisyysterapian teon.
Keskityn jatkossa tietoisuuskoulutukseen Petsamon yhteisössä Tampereella.
Esittelyvideoni pääset katsomaan tästä.


Olen läheisyysterapeutti, läheisyysterapiamenetelmän kehittäjä, vuorovaikutuskouluttaja ja hyväksymistaito-ohjaaja, näitä palveluja tarjoan yritykseni kautta. Pohjakoulutukseltani olen kuntohoitaja.


Olen pitänyt luentoja vuorovaikutuksesta, hyväksymistaidoista ja yhteyden rakentumisesta ihmissuhteissa.
Olen vetänyt vuorovaikutus- ja hyväksymistaitokursseja.
Olen pitänyt kohtaamisryhmiä, jossa tietoisesti ollaan yhteydessä monella eri tavalla ihmisten kanssa itseään kuunnellen.
Olen tehnyt tunneterapiaa yksilötyöskentelynä.
Olen toiminut parisuhdekonsulttina.
Olen tuottanut hyväksymistaito-CD:t 1 ja 2 itsenäisen tunnetyöskentelyn tueksi. CD:t ovat saatavilla myös useista kirjastoista. Linkki CD 1 tässä ja CD 2 tässä.
Olen pitänyt yleisiä halaustilaisuuksia mm. messujen yhteydessä ja monilla eri julkisilla paikoilla.Oma tieni kohti läheisyysterapeutin työtä


En muista lapsuudestani mitään fyysisen läheisyyden kokemusta suhteessa vanhempiini. Siksi asia on ollut kipeällä tavalla omakohtainen haasteeni, joka on suunnannut elämääni ja ymmärrystäni siitä, miltä läheisyyden puuttuminen tuntuu.


Pohjakoulutukseltani olen kuntohoitaja. Opiskeluni aikana havaitsin kiinnostuvani ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Alkuun tutkin kokemuksellisesti erilaisia terveellisiä ruokavalioita ja siitä laajensin tutkimuksiani psyyken ja tietoisuuden pariin. Tutustuin innokkaasti erilaisiin meditaatiotekniikoihin ja suuntauduin ajan kanssa tietoisen läsnäolon ja hyväksymisen menetelmiin.


Samalla panostin psykoterapian kokemukselliseen opiskeluun. Aluksi tutustuin alitajuntaani unityöskentelyn ja syvien rentoutusmenetelmien avulla. Sitten kävin aikuisopiston hypnoosi-kurssin ja opettelin tekemään hypnoosiin itselleni ja muille. Sitten kouluttauduin Sari McGlinnin ohjauksella regressio-ohjaajaksi. Tein ystävieni kanssa erilaisia rentoutumis- ja hypnoosimatkoja ja opiskelin työstämään haastavaa tunnemaisemaa heidän kanssaan yhteistyössä. Ystäväni, NLP Master Soile, opetti minulle myös tunteenvahvistamisen tekniikan ja siitä tuli oiva väline tunnetyöskentelypakkiini.

Seuraavaksi aloin tutustua erilaisiin psyko-, keho- ja tunneterapiamenetelmiin kuten gestalt, primaali, ryhmäpsykoterapia ja Rosen-terapia. Imin kuin sieni vaikutteita kaikista eri menetelmistä ja tilanteen tullen olin aina valmis työskentelemään läheisieni kanssa heidän tunnehaasteissaan.


Tutustuin myös Gary Craigin EFT-menetelmään, jonka avulla hän oli menestyksellisesti hoitanut Vietnamin sodan veteraaneja. Kävin läpi kaikki elämäni tunnehaasteet kertaalleen tällä menetelmällä, työskennellen aamusta iltaan neljän päivän ajan.


Sitten opiskelin vuoden lapsuuden traumavaiheita ja syviä ryhmäprosesseja psykologi Marketta Rantin pitämässä koulutuksessa.


Ystäväni, terapeutti Ilkka, neuvoi minulle hyväksyvän tunnetyöskentelymeditaation perusteet ja siitä tuli yksi suurimpia innostumisen kohteitani ja erinomaisen antoisa lisä terapeuttiseen työskentelyyni.


Opiskelin myös psykologi Marshall Rosenbergin vuorovaikutusmenetelmää (Nonviolent communication, NVC) ja aloin pitämään sekä dialogiryhmiä että vuorovaikutuskursseja.


Sitten löysin Alexander Loydin Paranemisen avain -tekniikan ja kävin jälleen kaikki elämäni stressaavat haasteet kertaalleen lävitse sillä tekniikalla.


Kesällä 2013 kävin Intiassa kuukauden meditaatio- ja tunnetyöskentelykurssin.


Yritystoimintaani olen saanut linkitettyä kaikki terapeuttiset opintoni ja vuorovaikutuskoulutukseni. Olen pitänyt hyväksymistaitokursseja, kohtaamisryhmiä sekä erilaisia tunneryhmiä. Koostin myös kaikki terapiamenetelmäni kahdeksi hyväksymistaito CD:ksi .


Uskon, että kaikki kokemani on suunnannut ja kouluttanut minua tätä läheisyysterapeutin toimea varten. Jos olisin käynyt virallisen terapiakoulutuksen, niin en usko voivani lähestyä fyysisesti ja ammatillisesti asiakasta, koska sellaista menetelmää ei ole virallisesti hyväksytty. Tarkoitukseni ei ole lähteä työskentelemään vakavien psyyken ongelmien kanssa ja haluan toimia hyvässä yhteistyössä virallisen terveydenhuollon näkemysten kanssa. Tekemäni omakohtaisen syvällisen tunnetyöskentelyn avulla suhteeni henkilökohtaiseen kärsimykseen on hyvin myötätuntoinen. Kohtaan ihmisten haasteet sekä myötätunnon tuottaman lempeyden että hyväksymistaitojen avulla.